День Незалежності України

Сердечно вітаємо всіх з Днем Незалежності нашої Української Держави. У цьому році ми святкуємо 26-ту річницю незалежності України. 

Подарований Богом дар незалежності народу є так само цінним, як і дар людської свободи, який дається кожній людині при народженні. Цей дар свободи кожна людина цінує і оберігає, а не рідко готова віддати життя, аби його не втратити. Ціну свободи чудово знає й український народ, який протягом своєї історії пролив багато крові в боротьбі за Віру та Батьківщину.

Безперечно, свобода передбачає також і відповідальність за те, як ми нею користуємося. Зі Святого Письма ми знаємо, що коли вибраний народ дотримувався Божих заповідей, то Господь нагороджував його силою та процвітанням, але коли люди забували про Божі заповіді, то це призводило до занепаду держави.

Тож Церква продовжує нагадувати, що справжнє процвітання народу та країни можливе лише тоді, коли люди живуть згідно з заповідями Божими. Справжні патріоти своєї Батьківщини повинні дбати про свій високий духовний та моральний стан, адже лише добродіяльні та богобоязнені люди можуть принести своїй країні та народу справжню користь.

У ці пам’ятні дні, коли ми згадуємо двадцять шосту річницю відновлення української державності, ми просимо у Бога миру для нашої країни. У ці часи буремних подій нам як ніколи важливо усвідомити необхідність єдності та любові до ближнього, а також відкинути чвари та забути образи. Усі ми хочемо бачити Україну сильною, могутньою та квітучою, але для цього мало просто говорити про любов до своєї Батьківщини, треба своїми добрими справами свідчити про цю любов. Кожен з нас повинен наполегливо та чесно працювати на своєму місці, щоб докласти дієвих зусиль у розбудову нашої держави.

Сьогодні ми молимося за нашу Українську землю і наш народ, а особливо за тих, хто по-справжньому дбає та захищає Україну, і віримо, що Господь подарує нам мир і процвітання і зішле на всіх нас Своє благословіння.

З днем незалежності України!


 

Молитва за Українську Державу

Боже Святий, Отче Вседержителю, Сине Єдинородний і Душе Святий, що все у Твоїй владі тримаєш і про все піклуєшся Премудрим Твоїм Промислом, молимося Тобі за Богом бережену державу нашу Україну та боголюбивий народ її.

Благослови, Господи, всю владу: Президента, уряд, парламент і військо. Даруй їм, Господи, мирне правління, глибокий і невід’ємний мир, поклади їм на серце добре про Церкву Твою та про всіх людей Твоїх, щоб і ми в тиші і чистоті проводили життя наше у всякому благочесті і чеснотах.

Позбав, Господи, державу нашу від голоду, мору, землетрусу, потопу, вогню, меча, нашестя іноплеменних і розбрату. Родини в мирі і любові збережи, дітей виховай, молодь навчи, старість підтримай, подорожуючим сподорожуй, вбогих захисти, недужних зціли, тих, що за гратами, згадай, розпорошених збери, спокушених наверни і з’єднай зі Святою Твоєю соборною і апостольською Церквою.

Бо Твоє є Царство і сила і слава Отця і Сина і Святого Духа нині і повсякчас і на віки віків.

Амінь.

3 коментарі до “День Незалежності України”

  1. Безмежно рада, що в Гамбурзі існує українська православна церква!!! Це щастя- молитись разом на своїй рідній мові і спілкуватись з земляками!
    Бажаю Вашому приходу збільшуватись і міцнішати … З повагою, Ліля

Залишити відповідь

Войти с помощью: 

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.